Een goed begin is het halve werk

BezorgTips

Hieronder vind je enkele BezorgTips zodat de bezorging nog makkelijker verloopt en je sneller klaar bent.

BezorgTip 1. Snelste route

Hieronder een voorbeeld van hoe je het snelst een wijk bezorgd. 

  1. Je verdeelt je wijk in blokjes aan de hand van je plattegrond.
  2. Je zet je fiets met fietstas en kranten neer op de gele punten en loopt daarna het aangrenzende blokje. Hierdoor kom je weer terug bij je fiets en loop je geen dubbele meters.
  3. Je onthoud het benodigde aantal kranten voor een blokje (dit zijn de cijfers in het blauw), zo neem je nooit te veel of te weinig kranten mee.
  4. Je fietst van geel punt naar geel punt en bezorgd steeds het bijbehorende blokje.
Snelste bezorgroute

BezorgTip 2. Meer kranten dragen

Dit is de beste manier om de meeste kranten te dragen en gelijk te vouwen. Zo kan je meer kranten in 1 keer mee nemen en hoef je ze niet eerst te vouwen.

  1. Pak de benodigde stapel kranten, allemaal naar dezelfde kant.
  2. Vouw deze stapel kranten onder je arm dubbel met de rug van de krant naar voren.
  3. Trek vervolgens de middelste krant uit de stapel met je vrije hand. Je hebt dan gelijk een gevouwen krant vast.

 

Snelste bezorgroute

BezorgTip 3. Onthoud de Nee/Nee stickers

Onthoud waar de Nee/Nee stickers in jou bezorgwijk geplakt zitten. De brievenbussen met een Nee/Nee sticker hoef je niet te bezorgen.

Onthoud ook waar de brievenbussen precies zitten per huis. Dit weet je na een paar keer bezorgen. Deze extra meters hoef je dan niet te lopen en

je hoeft deze kranten ook niet mee te nemen in het bezorgen van je blokje (zie BezorgTip 1), zo ben je extra snel klaar.

BezorgTip 4. Een paar kleine tips

Hierbij een paar kleine tips voor tijdens de bezorging:

  1. Kleed je naar je bezorgwerkzaamheden. Zorg bijvoorbeeld bij nat weer voor schoenen met een goed profiel, kleed je warm aan als het koud is en bij warme dagen met veel zon smeer je in met zonnebrand.

2. Ben je benieuwd hoe lang je precies over jouw bezorgwijk doet? Gebruik dan een handige app, bijvoorbeeld Strava. Deze is gratis te  downloaden in de AppStore of Google Play Store op je telefoon. Zet de app aan als je start met bezorgen en zet deze weer uit als je klaar bent. Deze app houd je tijd en je route bij op een kaartje.

3. Social Media tijdens het bezorgen. Er gaat veel tijd zitten in het bijhouden van je Social Media en het beantwoorden van al je appjes tijdens het bezorgen. Probeer eens te bezorgen zonder op je telefoon te kijken.
 

  1. Lekker muziek luisteren tijdens het bezorgen. Veel bezorgers luisteren naar hun favoriete muziek, boek of podcast tijdens het bezorgen. Hierdoor gaat de tijd lekker snel en ben je voor je het weet klaar met je bezorgwijk. Zet het geluid alleen niet te hard, zo hoor je de omgeving nog.

Succes met de bezorgwerk! 

Bezorger worden?
Meld je direct aan!