Alles voor een goede start

Handige informatie

Hieronder vind je meer handige informatie over het bezorgen van een krantenwijk bij Bezorging Maasstad:

Bezorging

Je bezorgt het lokale huis-aan-huisblad 1 keer per week op een vaste dag in jouw vaste bezorgwijk. Je ontvangt van ons de stratenlijst en plattegrond bij de aanbieding van de bezorgwijk. Je hoeft de krant niet bij de Nee/Nee stickers te bezorgen. Met het aantal kranten dat je krijgt is hier al rekening mee gehouden. Meer informatie over de bezorging staat in de bezorginstructies.

Vergoeding

De vergoeding is afhankelijk van het aantal kranten, de grootte en moeilijkheid van de wijk. De vergoeding wordt altijd de eerste donderdag van de maand overgemaakt. Dit is de vergoeding van de maand daarvoor. Je vergoeding is te zien in het bezorgersportaal.

Daarnaast houden wij in onze administratie de gemiddelde looptijd van de wijk bij op basis van de Stukloonnorm, zodat je altijd ten minste het minimumloon vergoedt krijgt.

Extra drukwerk

Soms zit er een folder of bijlage bij de krant, deze dient dan ook bezorgd te worden. Houd rekening met de stickers die op de brievenbussen zijn geplakt. Meer informatie over de stickers vind je in de bezorginstructies. Voor het extra drukwerk krijg je een vergoeding afhankelijk van het gewicht van het drukwerk en de grootte van de wijk. De vergoeding voor het extra drukwerk is zichtbaar in het bezorgersportaal.

Wanneer het extra drukwerk dermate zwaar is, dan zullen wij deze apart uitrijden. Hier krijg je uiteraard vooraf een bericht over.

Bezorgdag

De kranten worden op de bezorgdag bij je thuis afgeleverd. De kranten moeten vóór 21.00 uur ‘s avonds bezorgd te zijn. Niemand thuis? Dan zet de chauffeur de kranten voor de deur. Als het slecht weer is, dan zal de chauffeur de kranten afdekken. De kranten worden doorgaans vóór 15.00 uur geleverd.

Fietstas

Als bezorger kun je gebruik maken van een fietstas. Dit kan je aanvragen via info@bezorgingmaasstad.nl of middels een bericht in het bezorgersportaal. De fietstas krijg je gratis in bruikleen. Houd de tas in goede staat, dan kunnen wij deze doorgeven aan een andere bezorger wanneer je stopt.

Als je bij de start geen fietstas hebt aangevraagd, dan kan je deze later alsnog aanvragen.

Bezorgersportaal

Voor alle communicatie met onze bezorgers gebruiken wij een bezorgersportaal, dat Spread-IT heet. De inloggegevens en uitleg ontvang je van ons als je gaat starten. Om jouw persoonsgegevens (zoals kopie legitiematiebewijs en bankpas) conform de AVG-wetgeving te verwerken is het noodzakelijk dat je het registratieproces in het bezorgersportaal doorloopt. Door de AVG-wet is het verboden om jouw persoonsgegevens buiten dit systeem om te verwerken.

Onthoud je gebruikerscode en wachtwoord goed. Als je deze vergeten bent kan je in het inlogscherm met je gebruikerscode een nieuw wachtwoord aanvragen.

Ziek of op vakantie?

Ben je een dag afwezig, dan kan je dit tot 8 dagen van tevoren eenvoudig doorgeven via het bezorgersportaal. Heb je een vervanger? Dan kan je dit gelijk aangeven. Denk hierbij aan iemand uit je omgeving, een klasgenootje, vriend of vriendin of iemand uit de buurt.

Bezorger worden?
Meld je direct aan!